> Ольга Трофімцева - GRAIN UKRAINE

Ольга Трофімцева

Ольга Трофімцева

 

експертка у галузі АПК, експосолка з особливих доручень МЗС України

Український політик, бізнесвумен, доктор аграрних наук, в. о.  міністра аграрної політики та продовольства України у 2019 році. У 2017-2019 роках входила до топ-100 найвпливовіших жінок України за версією журналу “Фокус”.

Ольга закінчила Національний аграрний університет України. Продовжила навчання в Університеті імені Гумбольдта у Берліні, де отримала диплом PhD з аграрної політики. У Німеччині працювала у різних сферах бізнесу. Понад чотири роки була ключовим експертом Німецької асоціації молочної промисловості.

У 2016 році очолила проєкт Федерального міністерства продовольства та сільського господарства щодо консультування України у межах Повної та Всеохопної Угоди про вільну торгівлю і повернулась в Україну для роботи у цьому проєкті.

У вересні 2016 року Ольга була призначена заступником міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції. У лютому 2019 року стала в. о. міністра аграрної політики та продовольства України і першою жінкою в історії країни на чолі цього міністерства.

З 2019 по 2022 рік Ольга Трофімцева працювала в агробізнесі та займалася громадською діяльністю. У 2022-2023 роках була послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ України. Нині займається консалтинговою діяльністю у галузі АПК, міжнародної торгівлі, аграрної політики тощо.

 

НА ГОЛОВНУ