> Іванна Доріченко - GRAIN UKRAINE

Іванна Доріченко

Іванна Доріченко

 

генеральна директорка TRADAIDE

Іванна Доріченко — експерт з міжнародної торгівлі та торговельний арбітр з більш ніж 20 роками досвіду у консультуванні та представленні комерційних сторін у міжнародних торговельних суперечках з усіх питань, пов’язаних з продажем і перевезенням товарів, зокрема зерна, кормів, масла та олійних культур. У неї великий досвід у сфері міжнародного комерційного арбітражу, зокрема GAFTA, FOSFA, LMAA, LCIA та ICC, та у врегулюванні мультиюрисдикційних претензій і управлінні пов’язаними з ними виконавчими процесами по всьому світу. Іванна — професійний  перемовник, що допомагає клієнтам під час ділових переговорів та переговорів щодо врегулювання проблемних питань. Роботу Іванни високо цінують клієнти через її практичний підхід та економічно обґрунтовані рекомендації, особливо на ранніх стадіях проблемних ситуацій.

Іванна також займається розробкою міжнародних торговельних контрактів та консультує трейдерів і вантажовласників на всіх етапах виконання контракту в різних юрисдикціях. Сюди входять міжнародні платежі, питання якості, схеми торговельного фінансування, чартери, оформлення торговельних докумнтів та інші питанні, пов’язані з торгівлею та перевезеннями. Крім цього, Іванна консультує з питань конфліктів між різними правовими системами, комерційних ризиків та їхньої мінімізації, захисту міжнародних інвестицій та інших аспектів міжнародного бізнесу.

Іванна добре відома завдяки своєму досвіду на міжнародних зернових та олійних ринках. Як одна з перших українських юристів, що починали працювати з контрактами та правилами GAFTA і FOSFA у Чорноморському регіоні та країнах СНД, Іванна має глибокий досвід і знання усіх регіональних нюансів міжнародної торгівлі і вважається одним із провідних фахівців з торгівлі у регіоні. Вона допомагала GAFTA у відкритті офісу в Україні в 2005 році та певний час співпрацювала з GAFTA в якості тимчасового керівника департаменту тренингів, де займалась підготовкою та проведення навчальних курсів GAFTA по всьому світу. Сьогодні Іванна є постійним тренером з питань торгівлі та наставником, що допомагає торговельним компаніям зростати і поглиблювати свої знання про практичні аспекти торгівлі та інструменти вирішення спорів.

Іванна отримала ступінь магістра права (LLM) в галузі міжнародного торговельного права у Нортумбрійському університеті,  є членом Королівського інституту арбітрів та непрактикуючим адвокатом (Англія та Уельс), а також має диплом з торгівлі GAFTA та сертифікат з переговорів і лідерства за Програмою підготовки фахівців з переговорів у Гарвардській школі права. Іванна є постійним спікером на міжнародних торговельних заходах і має низку публікацій з питань торгівлі.

НА ГОЛОВНУ