> Іванна Доріченко - GRAIN UKRAINE

Іванна Доріченко

Іванна Доріченко

арбітерка GAFTA, керівна директорка TRADAIDE

Великобританія

Іванна Доріченко — експерт з міжнародної торгівлі і торговельний арбітр, має понад 15 років досвіду у консультуванні та представленні комерційних сторін у міжнародних торговельних суперечках з усіх аспектів продажу і перевезення товарів, зокрема зерна, кормів, масла та олійних культур. У неї великий досвід у сфері міжнародного комерційного арбітражу, зокрема GAFTA, FOSFA, LMAA, LCIA і ICC, а також у вирішенні мультиюрисдикційних претензій і пов’язаних з ними виконавчих процедур по всьому світу. Вона професійний парламентер, що допомагає клієнтам під час ділових переговорів і переговорів щодо врегулювання проблемних питань. Роботу Іванни високо цінують клієнти через її практичний підхід та економічно обґрунтовані рекомендації, особливо на ранніх стадіях суперечок.

Іванна також розробляє міжнародні торговельні контракти, консультує комерсантів і вантажовласників на всіх етапах виконання контракту в різних юрисдикціях. Сюди входять міжнародні платежі, питання якості, схеми торговельного фінансування, чартери, транспортні накладні та питання з перевезення. Крім того, консультує з питань колізійного права, комерційних ризиків і їхньої мінімізації, захисту міжнародних інвестицій та інших аспектів міжнародного бізнесу.

Іванна відома завдяки своєму досвіду на міжнародному ринку зернових та олійних культур. Як один з перших українських? юристів, що беруть участь у роботі GAFTA і FOSFA у Чорноморському регіоні і країнах СНД, Іванна володіє великими знаннями з усіх регіональних нюансів міжнародної торгівлі, її визнали провідним фахівцем у регіоні. Вона допомагала GAFTA у відкритті офісів в Україні 2005 року, а останні 6 місяців працювала в.о. керівника GAFTA з підготовки та проведення курсів GAFTA по всьому світу. Відтоді стала постійним тренером з питань торгівлі та наставником, що допомагає торговельним компаніям зростати і поглиблювати свої знання про практичні аспекти торгівлі та інструменти вирішення суперечок.

Іванна отримала ступінь магістра права (LLM) в галузі міжнародного торговельного права у Нортумбрійському університеті, диплом з торгівлі GAFTA та сертифікат з переговорів і лідерства за Програмою підготовки фахівців з переговорів у Гарвардській школі права. Вона також є членом Королівського інституту арбітрів і адвокатом без практики (Англія та Уельс). Вона є постійним спікером на міжнародних торговельних заходах і має низку публікацій з питань торгівлі.