> Хазем Сакер - GRAIN UKRAINE

Хазем Сакер

Хазем Сакер

cтарший трейдер, Promising International Trading Co. DMCC

ОАЕ

Від 2004 року Хазем Сакер почав роботу в міжнародній торгівлі між країнами Чорноморського регіону і MENA (Близький Схід і Північна Африка).

У 2006 році Хазем приєднався до Promising International Trading Co. як керівник представництва торговельного відділу в країнах СНД, що спеціалізується на зернових, кормових і харчових оліях. Основними ринками роботи відділу компанії були країни Східної і Центральної Африки, а також країни Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (Бахрейн, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман та Саудівська Аравія). Дотепер африканський ринок залишається високоризикованим для розвитку співпраці у сфері торгівлі зерном, зокрема для України. Однак, попри фінансові та логістичні ризики, цей ринок є одним із найперспективніших для збуту українських зернових.

Promising International Trading Co. була першою компанією, яка представила українські зернові, олійні та молочні продукти на ринках багатьох країн сходу Африки.

Хазем Сакер має спеціальну експертизу щодо регулювання торгівлі у країнах Східної Африки. Він керував постачанням і торговельними потоками у розмірі 2,5 млн тонн на рік до Ефіопії, Судану та Кенії. Хазем пройшов професійні курси GAFTA і FOSFA, а також програму перепідготовки управлінських кадрів. Він автор статей з економічної та міжнародної торговельної співпраці, які публікувалися в арабських газетах, журналах і бізнес-виданнях, а також автор декількох досліджень на тему розвитку співпраці між країнами Близького Сходу та пострадянського простору.