Ольга Балицька

Ольга Балицька

Іванна Доріченко

Head of land and real estate practice PwC Legal Ukraine

Україна

Ольга — відома фахівчиня в галузі земельних правовідносин і будівництва з більш ніж 16-річним досвідом роботи у провідних міжнародних та українських компаніях. Неодноразово обиралася головою Комітету з нерухомості Європейської Бізнес Асоціації, вона членкиня комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Ольга є главою ad hoc комітету ЄБА з ринку земель, створеного на початку 2019 року з метою сприяння зняттю мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення і відкриття прозорого ринку земель. Під керівництвом Ольги комітет напрацював пропозиції щодо доповнення і зміни законодавства у цій сфері.

Ольга є керівницею практики нерухомості у PwC Legal Україна» і консультує представників агросектору з питань землекористування, отримання прав на земельні ділянки, юридичної інвентаризації земель, захисту від рейдерства, підготовки агровиробників до відкриття ринку земель і/або приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України. Також Ольга очолює групу адвокатів «PwC Legal Україна» у справі ЄСПЛ, спрямованого на відновлення прав власності українського землевласника і українського фермера на безкоштовне розпорядження земельними ділянками.

Крім того, виконуючи обов’язки депутатки Київської міської ради, Ольга опікувалася  питаннями містобудування та землекористування і булаініціаторкою численних рішень щодо врегулювання найбільш скандальних забудов Києва, а також проєктів, які впроваджують структурні зміни у містобудуванні. Зокрема, Ольга була головою робочої групи з розроблення та співавторкою Порядку набуття прав на землю із земель комунальної власності у Києві.