Іванна Доріченко

Іванна Доріченко

Іванна Доріченко

Керуючий директор TRADAIDE


Іванна Доріченко – експерт з міжнародної торгівлі і товарний арбітр, за її плечима більш ніж 15-річний досвід консультування та представлення комерційних сторін в міжнародних торговельних суперечках з усіх аспектів продажу і перевезення товарів (у тому числі зерна, кормів, масел і олійних культур). У неї величезний досвід в області міжнародного комерційного арбітражу, зокрема GAFTA, FOSFA, LMAA, LCIA і ICC, а також у вирішенні мультиюрісдикційних претензій і пов’язаних з ними виконавчих процедур по всьому світу. Вона професійний парламентер, що допомагає клієнтам в ділових переговорах і переговорах щодо врегулювання проблемних питань. Робота Іванни високо цінується клієнтами завдяки її практичного підходу і економічно обґрунтованим рекомендаціям, особливо на ранніх стадіях суперечок.

Іванна також займається розробкою міжнародних торгових контрактів, вона консультує комерсантів і вантажовласників на всіх етапах виконання контракту в різних юрисдикціях. Сюди входять міжнародні платежі, питання якості, схеми торгового фінансування, чартери, транспортні накладні та різні питання з перевезення. Крім того, Іванна консультує з питань колізійного права, комерційних ризиків і їх мінімізації, захисту міжнародних інвестицій і іншим аспектам міжнародного бізнесу.

Іванна відома завдяки своєму досвіду на міжнародному ринку зернових і олійних культур. Будучи одним з перших місцевих юристів, які беруть участь в роботі GAFTA і FOSFA в Чорноморському регіоні і країнах СНД, Іванна володіє великими знаннями по всім регіональним нюансам міжнародної торгівлі, і вона визнана провідним фахівцем в регіоні. Вона допомагала GAFTA у відкритті офісів в Україні в 2005 році, а останні 6 місяців вона працювала в.о. керівника GAFTA з підготовки та проведення курсів GAFTA по всьому світу. З тих пір вона стала постійним тренером з питань торгівлі та наставником, що допомагає торговим компаніям зростати і поглиблювати свої знання про практичні аспекти торгівлі і інструментах вирішення спорів.
Іванна отримала ступінь магістра права (LLM) в галузі міжнародного торгового права в Нортумбрийському університеті, диплом з торгівлі GAFTA і сертифікат по переговорам і лідерства за Програмою підготовки фахівців з переговорів у Гарвардській школі права. Вона також є членом Королівського Інституту Арбітрів і непрактикуючим адвокатом (Англія й Уельс). Вона є постійним спікером на міжнародних торгових заходах і має ряд публікацій з питань, пов’язаних з торгівлею.